Ludeon Forums

Ludeon Forums

  • September 02, 2014, 10:11:57 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics  (Read 2820 times)

WorldOfIllusion

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 106
    • View Profile
[MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« on: February 28, 2014, 09:19:03 PM »

E-Hydroponics


Description:
This really simple mod adds two extra hydroponics benches that grow agave and berries rather than potatoes (which you can build after researching 'advanced hydroponics').

Features:
  • new research 'advanced hydroponics'
  • hydroponics benches that grow berries and agave

Mod Team:
Download:


Screens:


How to install:
- Unzip the contents and place them in your RimWorld/Mods folder.
- Activate the mod in the mod menu in the game.

Notes:
  • Ideally this would be done using a system like adding an infinite bill to a hydroponics basin dictating what crop type to grow, but this current solution is much easier to implement.
  • Currently agave isn't automatically harvested, must instead be harvested by user order.

Changelog:
« Last Edit: March 02, 2014, 02:17:40 AM by AcDie »
Logged
Artistically challenged modder seeking artistically talented texturer's help. Please, please, PM me :)

dbltap441

  • Private Tester
  • Muffalo
  • ***
  • Posts: 10
  • Spartan
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #1 on: March 01, 2014, 01:49:27 AM »

awesome good work!
Logged

Aelia

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 9
  • Refugee
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #2 on: March 01, 2014, 03:35:01 PM »

It appears that they do not auto-harvest the Agave upon maturity. Is this something fixable? (Or am I just experiencing a bug?)
Logged

WorldOfIllusion

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 106
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #3 on: March 01, 2014, 06:00:26 PM »

It appears that they do not auto-harvest the Agave upon maturity. Is this something fixable? (Or am I just experiencing a bug?)

It appears you are right, seems you might have to order agave to be harvested.
Will look into why more today, but from the definition for the plants can't see what would be causing it. Might be that agave is coded to not be auto collected by the AI, in which case I don't know if I can change that.
Logged
Artistically challenged modder seeking artistically talented texturer's help. Please, please, PM me :)

Architect

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 756
  • Gaming, Modding, Chilling, Falling - My pass times
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #4 on: March 01, 2014, 06:26:33 PM »

It shouldn't be, colonists will harvest agave from potted plants automatically if left idol on plant cutting and farming for long enough...
Logged
Check out BetterPower+ and all its derivatives by clicking the picture below.

It adds many new methods of power generation and uses for it, as well as other things such as incidents.

WorldOfIllusion

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 106
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #5 on: March 01, 2014, 06:41:54 PM »

Might I ask what you are doing to get colonists to plant agave in the plant pots? Also, are you sure that they are actually harvesting it (without a user ordering them to), not just replanting it when it has died?
Logged
Artistically challenged modder seeking artistically talented texturer's help. Please, please, PM me :)

Architect

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 756
  • Gaming, Modding, Chilling, Falling - My pass times
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #6 on: March 01, 2014, 06:47:05 PM »

Ah, no I'm not sure is my honest answer :P That may be the case then
Logged
Check out BetterPower+ and all its derivatives by clicking the picture below.

It adds many new methods of power generation and uses for it, as well as other things such as incidents.

Aelia

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 9
  • Refugee
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #7 on: March 01, 2014, 11:37:10 PM »

It appears that they do not auto-harvest the Agave upon maturity. Is this something fixable? (Or am I just experiencing a bug?)

It appears you are right, seems you might have to order agave to be harvested.
Will look into why more today, but from the definition for the plants can't see what would be causing it. Might be that agave is coded to not be auto collected by the AI, in which case I don't know if I can change that.

Yeah, my guess was that it was something in the way the different plants are treated. Berry bushes in the wild and the planted strawberry bushes may be different items, so when you plant the cultivated strawberries it's different than the Agave, which is always wild... or... something. (I'm not sure I'm explaining it well.)

Anyway, it's not a huge deal to harvest it for now, but longer-term it's something to be aware of, I suppose?
Logged

Vas

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 274
  • Dragon
    • View Profile
    • Feral Dragon
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #8 on: March 02, 2014, 02:20:18 AM »

Why not just make it so people can choose what they want to grow from a single table?  Rather than flooding the build menus with more items.
Logged

for (int bug = 99; bug > 0; bug++) patch(bug);

WorldOfIllusion

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 106
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #9 on: March 02, 2014, 05:51:49 AM »

because that's a lot harder to implement. Ideally, that's how rimworld would implement hydroponics by itself, without that, ideally this mod would do that instead. However, i'm not sure with the current systems if it is possible to use a mod to make a hydroponics bench where you can choose what gets grown there.
Logged
Artistically challenged modder seeking artistically talented texturer's help. Please, please, PM me :)

AcDie

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 119
  • From Russia with ❤
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #10 on: March 02, 2014, 06:31:52 AM »

still playing with xml :)
Logged

WorldOfIllusion

  • Private Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 106
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #11 on: March 02, 2014, 06:41:19 AM »

looks very nice  :D
Hope to see it up as a mod shortly.
Logged
Artistically challenged modder seeking artistically talented texturer's help. Please, please, PM me :)

AcDie

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 119
  • From Russia with ❤
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 2) E-Hydroponics
« Reply #12 on: March 02, 2014, 11:43:28 AM »

Port growing zone menu to table imposible...
Oh, yeah, that won't work. You can't fix that. It's deep in the code. It would require a lot of coding to change that. Sorry.
Logged