Ludeon Forums

Ludeon Forums

  • March 28, 2020, 10:42:58 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2

Author Topic: Maybe I'm just dumb, but...  (Read 6311 times)

Plasmatic

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 266
  • Refugee
    • View Profile
Maybe I'm just dumb, but...
« on: November 22, 2013, 06:11:13 AM »

I've been looking through the mod thread and many of the mod packs are good, but not exactly what I wanted.. so I figure I would give modding a shot..

This is when I ran into problems..

I downloaded .NET reflector and the add-on.. but then what?

when I open the program and try to open the .dll I get this screen:


what the heck do I do then? I've looked through those headings on the left, but I can't find anything that I would think relates to the game..

Now, I don't know programming, of any language, but I've successfully written *some* HTML and I'm pretty good at reading code in general.. but I can't make heads or tails of this at all..
Logged

Motorkingpus

  • Drifter
  • **
  • Posts: 37
  • Eegufer
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #1 on: November 22, 2013, 08:01:51 AM »

Look in the Assembly-CSharp, then go into  Assembly-CSharp.dll and then {} -

« Last Edit: November 22, 2013, 08:03:58 AM by Motorkingpus »
Logged

Plasmatic

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 266
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #2 on: November 22, 2013, 11:01:23 AM »

Look in the Assembly-CSharp, then go into  Assembly-CSharp.dll and then {} -

*Image*

This looks interesting, and most of it is gibberish to me :P

But how do I edit the numbers? seems like the file is read-only (it's not) I've tried pressing the menu buttons, but none of them seem to let me edit anything.

For the record, if you are feeling really nice.. what I am trying to do is:
(*= I know where the value is, I just can't seem to be able to edit it)

Existing mods
-Improved walls mod (more hp, non-flammable)
-Nutrient Paste gives +50 Happiness
-Resource mod, sort of.. (I'd like to get an extra 50-100 metal when I get metal, but keep food the same.. This is not important, as I know the basics of tweaking saves)
-Higher population cap (5x)
-A few more geysers (8-12 on a map)
-A better but non-OP turret, more HP, more accurate (if possible) no explosion.
-Frag grenades that don't destroy sandbags/walls/buildings
-If possible, very high chance to incapacitate vs kill (40-60% chance to incapacitate)
-Non or fewer animals (keep them psycho, just fewer)
-Disable solar flares

Mods that I can't find in Rhodes mod thread, but still want if they are possible at the moment:
-Improved batteries (if possible.. I'd like to see 2500 storage on batteries if possible)

I'd love to make this mod myself, if I A) Knew where to find above variables. B) knew how to modify them.





« Last Edit: November 26, 2013, 04:48:33 AM by Plasmatic »
Logged

Motorkingpus

  • Drifter
  • **
  • Posts: 37
  • Eegufer
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #3 on: November 22, 2013, 06:21:16 PM »

I have yet to figure that out myself too.   :P
Logged

Yolopanther

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 3
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #4 on: November 25, 2013, 03:46:53 AM »

pppsssttt, Rhodes, this is where you come in.
Logged

Motorkingpus

  • Drifter
  • **
  • Posts: 37
  • Eegufer
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #5 on: November 26, 2013, 02:10:29 AM »

The great god has yet to accept our sacrifice.
Logged

why1do

  • Drifter
  • **
  • Posts: 28
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #6 on: November 26, 2013, 06:51:27 PM »

you need to enable the addin

find value(s) then change in box

Finaly save.

(first time doing images...)

EDIT
BACKUP YOUR DILL BEFORE YOU SAVE!!!

[attachment deleted by admin: too old]
Logged

Plasmatic

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 266
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #7 on: November 26, 2013, 07:45:21 PM »

Thanks! all I need to do now is find all the values I want then :)
Logged

why1do

  • Drifter
  • **
  • Posts: 28
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #8 on: November 26, 2013, 07:51:55 PM »

pretty much, sniper turrets+low cooldown is op
Logged

Motorkingpus

  • Drifter
  • **
  • Posts: 37
  • Eegufer
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #9 on: November 27, 2013, 02:58:19 AM »



find value(s) then change in box


But that's where problems starts to erupt for me, I'm not able to change the value.
Like here, I want to change the gun to an M-24, but no matter how many times I try to edit it and save it, it stays the same.
Logged

Rhodes

  • Drifter
  • **
  • Posts: 74
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #10 on: November 27, 2013, 02:08:00 PM »

After you modify the value, make sure you scroll back up to Assembly-CSharp and right-click it >> Reflexil >> Save As.
If you don't re-save, any modifications you made won't be applied.  Save it as Assembly-CSharp.dll or you game won't load it.

Also, any changes you make won't display in the code itself until you close the Assembly and re-open it.


Logged

Plasmatic

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 266
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #11 on: November 30, 2013, 03:48:20 PM »

It's not working..

Changes are saved in the code, but nothing changes in-game, perhaps I'm looking at the wrong value..



saved and working when I reopen the file.. but the game still shows 4k generated power..
Is that the right value to change the power output of steam gen?

Am I missing a checkbox?

Logged

palandus

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 491
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #12 on: December 23, 2013, 03:33:17 AM »

For the steam power theres two values you have to edit. If you only edit one, it will appear as if it did nothing. I believe the first value is in Actor (or w/e its called)
Logged

Arkadiusz103pl

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 11
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #13 on: December 23, 2013, 05:07:40 AM »

I have a problem, i could not save what i've done.
Pic:
Logged

why1do

  • Drifter
  • **
  • Posts: 28
  • Refugee
    • View Profile
Re: Maybe I'm just dumb, but...
« Reply #14 on: December 23, 2013, 11:13:33 AM »

you need to add UnityEngine.dll to the objects
Logged
Pages: [1] 2