Ludeon Forums

Ludeon Forums

  • November 19, 2018, 12:48:44 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 2 3 [4]

Author Topic: [1.0] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]  (Read 24217 times)

Kiame

  • Planetologist
  • ****
  • Posts: 1134
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.0] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #45 on: July 17, 2018, 10:37:19 PM »

1.0 Update:
Updated to work with the newest unstable version
Logged

Kiame

  • Planetologist
  • ****
  • Posts: 1134
  • Refugee
    • View Profile
Re: [B19] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #47 on: September 16, 2018, 03:13:50 PM »

Update:
Changed the settings to allow an Edge Buffer of 0. This will make the map truely impassable.
The game may not like this and will probably through some errors along the way.
« Last Edit: September 16, 2018, 03:25:24 PM by Kiame »
Logged

rawrfisher

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 505
  • The embodiment of Murph's law
    • View Profile
Re: [B19] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #48 on: September 16, 2018, 03:16:59 PM »

Q.Q then where will the pawns spawn
Logged
Professional jerk
Want something broken let me know

Kiame

  • Planetologist
  • ****
  • Posts: 1134
  • Refugee
    • View Profile
Re: [B19] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #49 on: September 16, 2018, 03:22:27 PM »

With Edge Buffer set to 0 for square impassable maps there is an opening in each corner that's about 6x6 cells. All the wild animals will be sharing that space with you so be prepared to fight for your food and space... I'm honestly not sure if it's possible to survive this start.

For round impassable maps each corner is open and the radius of the mountain is big enough to cut off the other corners of the map.
« Last Edit: September 16, 2018, 03:26:21 PM by Kiame »
Logged

rawrfisher

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 505
  • The embodiment of Murph's law
    • View Profile
Re: [B19] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #50 on: September 16, 2018, 03:26:52 PM »

Want me to test :P

I can easily do it once I have some free time
Logged
Professional jerk
Want something broken let me know

Canute

  • Transcendent
  • *****
  • Posts: 5956
  • Refugee
    • View Profile
Re: [B19] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #51 on: September 17, 2018, 03:37:18 AM »

Dwarf's one the mark,ready, DIG!
Who find first the Shangri-La in the middle ? :-)

Btw. does it would be possible to made the mountain full of caves (with or without hives). Since only the edge's are free there shouldn't be an opening to see at arrival.
But possible once you discover the caves which add an entry point for raiders/traveller too.
Logged

rawrfisher

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 505
  • The embodiment of Murph's law
    • View Profile
Re: [B19] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #52 on: September 17, 2018, 03:41:21 AM »

Try the caveworld mods for that.  Otherwise just look for one that's got caves as a special feature.
They are too darn common if you ask me.
Logged
Professional jerk
Want something broken let me know

Kiame

  • Planetologist
  • ****
  • Posts: 1134
  • Refugee
    • View Profile
Re: [B19] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #53 on: October 14, 2018, 10:07:41 PM »

Update:
Added an option to set round impassable mountain's outer-radius.

Setting it too low will cause no mountain at all and setting it too high will cause only the corners to be available. This is to support x-large map sizes.
Logged

Kiame

  • Planetologist
  • ****
  • Posts: 1134
  • Refugee
    • View Profile
Logged

Kiame

  • Planetologist
  • ****
  • Posts: 1134
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.0] [KV] Impassable Map Maker [ModSync RW]
« Reply #55 on: October 21, 2018, 06:07:10 PM »

Update:
-Added a setting "True Random" which will cause the map to be random every time even if the world's name + selected tile is the same
-Increased the Min/Max for the inner open area's sizes for both square and circle. Realize if the inner area is larger than the mountain itself, there will be no mountain
-Fixed an issue where some settings could be cut off at the bottom (now the settings page will scroll to nothing under the options, this is just to make sure nothing gets cut off

Updated the settings description on the first post of this thread.
« Last Edit: October 21, 2018, 06:19:32 PM by Kiame »
Logged
Pages: 1 2 3 [4]