Ludeon Forums

Ludeon Forums

  • June 20, 2019, 03:36:46 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: [1.0] Turn It On and Off  (Read 7029 times)

Thom Blair III

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 183
  • Hermitic Troglodyte
    • View Profile
    • My work helping teach Blender
[1.0] Turn It On and Off
« on: September 22, 2018, 12:44:51 AM »



[1.0] Turn It On and Off v1.3

This makes many electrical machines use minimum possible power (1 watt) when not in use. In addition, many electrical machines from other mods should behave the same way.

Fully save compatible. Can be added or removed at any time. Please report any errors.

HugsLib is required.

Credits:
Thom Blair III (Idea for the mod & programming)
Fluffy (Programming)
Xen (Programming)
NubsPixel - RePower (B19)
Texel - RePower (A16)

Steam
Dropbox
Source code & files
Older versions and all my other Rimworld mods on Dropbox
« Last Edit: October 23, 2018, 06:22:14 PM by Thom Blair III »
Logged
I was surprised to read about Angkor Thom in Cambodia. I looked up what "Thom" means and it's "big" or "great", so my avatar icon is ធំ which is "Thom" in Khmer.

ultra4

  • Drifter
  • **
  • Posts: 97
  • Refugee
    • View Profile
Re: [B19] Turn It On and Off
« Reply #1 on: September 22, 2018, 06:39:15 AM »

There was another mod similar (but added extra consumption when turned on).

Is it expandable to more stations from mods?
Logged

Thom Blair III

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 183
  • Hermitic Troglodyte
    • View Profile
    • My work helping teach Blender
Re: [B19] Turn It On and Off
« Reply #2 on: September 22, 2018, 07:56:19 AM »

There was another mod similar (but added extra consumption when turned on).
Yes, it's called RePower. This mod is only a minor tweaking of it, specifically NubsPixel's version of Texel's RePower A16 mod. I added links to those mods in the description for this mod.

Quote
Is it expandable to more stations from mods?
It is possible. The RePower mods did have support options for other mods. However, since I know nothing about how to program in C#, I had to rely on Xen to make a version that implements my ideas for power usage. If Xen gets inspired to work on the coding more, I'm sure it's possible.
« Last Edit: September 22, 2018, 09:34:50 AM by Thom Blair III »
Logged
I was surprised to read about Angkor Thom in Cambodia. I looked up what "Thom" means and it's "big" or "great", so my avatar icon is ធំ which is "Thom" in Khmer.

Thom Blair III

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 183
  • Hermitic Troglodyte
    • View Profile
    • My work helping teach Blender
Re: [B19] Turn It On and Off
« Reply #3 on: September 22, 2018, 06:56:16 PM »

Updated so that any electrical machines from other mods will automatically only use power when in use.
Logged
I was surprised to read about Angkor Thom in Cambodia. I looked up what "Thom" means and it's "big" or "great", so my avatar icon is ធំ which is "Thom" in Khmer.

ultra4

  • Drifter
  • **
  • Posts: 97
  • Refugee
    • View Profile
Re: [B19] Turn It On and Off
« Reply #4 on: September 22, 2018, 07:30:08 PM »

taking it for a spin right now

update: yep working with VGP mod, glass mod, dubs hygiene, Rah, dog said, all stations

Some "stations" won't turn off like "android printer" and droid fabricator" (android mod) and "organ vat" (from questionable ethics), but those are not real stations. So Great work

Just thought multi-analyzer and research bench would turn off but they don't
« Last Edit: September 22, 2018, 07:57:49 PM by ultra4 »
Logged

Thom Blair III

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 183
  • Hermitic Troglodyte
    • View Profile
    • My work helping teach Blender
Re: [B19] Turn It On and Off
« Reply #5 on: September 23, 2018, 07:33:43 AM »

Just thought multi-analyzer and research bench would turn off but they don't
Actually, I just updated this to version 1.1 which has bug fixes for:
  • high tech research bench
  • multi analyzer
  • vitals monitor
  • TVs
  • deep drill
These should all work correctly now.
« Last Edit: September 23, 2018, 07:49:21 AM by Thom Blair III »
Logged
I was surprised to read about Angkor Thom in Cambodia. I looked up what "Thom" means and it's "big" or "great", so my avatar icon is ធំ which is "Thom" in Khmer.

Thom Blair III

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 183
  • Hermitic Troglodyte
    • View Profile
    • My work helping teach Blender
Re: [B19] Turn It On and Off
« Reply #6 on: September 27, 2018, 01:26:02 PM »

Updated to version 1.2
Reason: Bug Fix

Changed the minimum watts needed for machines from zero watts to 1 watt. 
The reason not to use zero as the minimum power usage for when a machine is not being used is because then, when a generator runs out of fuel, there is zero power available to machines. So, if we have set zero watts as the minimum requirement for a machine to run, then pawns will keep trying to use the machine again and again the entire time the generator is empty providing zero power. So, we set the minimum watts to use the machines at 1 watt. That way, when there is no fuel in a generator, pawns will not try to use the machines.
« Last Edit: September 27, 2018, 01:27:42 PM by Thom Blair III »
Logged
I was surprised to read about Angkor Thom in Cambodia. I looked up what "Thom" means and it's "big" or "great", so my avatar icon is ធំ which is "Thom" in Khmer.

Thom Blair III

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 183
  • Hermitic Troglodyte
    • View Profile
    • My work helping teach Blender
Re: [1.0] Turn It On and Off
« Reply #7 on: October 04, 2018, 04:28:47 PM »

Updated for Rimworld 1.0
Logged
I was surprised to read about Angkor Thom in Cambodia. I looked up what "Thom" means and it's "big" or "great", so my avatar icon is ធំ which is "Thom" in Khmer.

Modinstaller

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 16
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.0] Turn It On and Off
« Reply #8 on: December 23, 2018, 03:24:02 AM »

Hi there

The long-range mineral scanner still drains 500W when nobody uses it

Thanks for your work !
Logged

Gwaheer

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 15
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.0] Turn It On and Off
« Reply #9 on: December 28, 2018, 08:17:32 AM »

Another great mod what  should be in main game by default. Save a ton of micromanagement for me, thanks a lot!

+1 for long-range mineral scanner issue, still asking for full power when idle.
Logged

Ruisuki

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 836
  • Hunter of Pinochet's followers
    • View Profile
Re: [1.0] Turn It On and Off
« Reply #10 on: April 25, 2019, 05:17:07 AM »

can we set the passive power requirement ourselves? id like something in between 1w and vanilla
Logged