Ludeon Forums

Ludeon Forums

  • July 20, 2019, 10:17:47 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: a RimWorld addict needs help starting his clean installation without any error  (Read 221 times)

Trunken

  • Drifter
  • **
  • Posts: 25
  • Refugee
    • View Profile

Dear Forum,
I was modding yesterday, and changed files while the game was running. The problem occured after i changed a manifest and rearranged mods in ModManager... i made a backup from a mod ingame, went to desktop and took the directory to some other place. Plan was to use the online version. Mod was shown as active tho in ModManager, so i tried to restart the game...

Well. RimWorld spits out the same error for me now on every startup of the game. Even when i reinstall it, delete EVERY single file relating to it (AppData, Steam), i still get this error.

Exception has been thrown by the target of an invocation.
RimWorld 1.0.2231 rev1144
Verse.Log:Message(String, Boolean)
RimWorld.VersionControl:LogVersionNumber()
Verse.Root:CheckGlobalInit()
Verse.Root:Start()
Verse.Root_Entry:Start()

Code: [Select]
Exception loading from System.Xml.XmlElement: System.Reflection.TargetInvocationException: Exception has been thrown by the target of an invocation. ---> System.MissingMethodException: Method not found: 'Default constructor not found...ctor() of System.String'.
  at System.Activator.CreateInstance (System.Type type, Boolean nonPublic) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Activator.CreateInstance (System.Type type) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Verse.DirectXmlToObject.ObjectFromXml[String] (System.Xml.XmlNode xmlRoot, Boolean doPostLoad) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.MonoMethod:InternalInvoke (object,object[],System.Exception&)
  at System.Reflection.MonoMethod.Invoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000] in <filename unknown>:0
  --- End of inner exception stack trace ---
  at System.Reflection.MonoMethod.Invoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Reflection.MethodBase.Invoke (System.Object obj, System.Object[] parameters) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at Verse.DirectXmlToObject.ObjectFromXml[ModMetaDataInternal] (System.Xml.XmlNode xmlRoot, Boolean doPostLoad) [0x00000] in <filename unknown>:0
Verse.Log:Error(String, Boolean)
Verse.DirectXmlToObject:ObjectFromXml(XmlNode, Boolean)
Verse.DirectXmlLoader:ItemFromXmlFile(String, Boolean)
Verse.ModMetaData:Init()
Verse.ModMetaData:.ctor(String)
Verse.ModLister:RebuildModList()
Verse.ModLister:.cctor()
Verse.<>c__Iterator0:MoveNext()
Verse.<>c__Iterator0:MoveNext()
System.Collections.Generic.List`1:AddEnumerable(IEnumerable`1)
System.Collections.Generic.List`1:.ctor(IEnumerable`1)
System.Linq.Enumerable:ToList(IEnumerable`1)
Verse.LoadedModManager:InitializeMods()
Verse.LoadedModManager:LoadAllActiveMods()
Verse.PlayDataLoader:DoPlayLoad()
Verse.PlayDataLoader:LoadAllPlayData(Boolean)
Verse.Root:<Start>m__1()
Verse.LongEventHandler:RunEventFromAnotherThread(Action)
Verse.LongEventHandler:<UpdateCurrentAsynchronousEvent>m__1()

I deleted -EVERYTHING-, how is that even possible?

Did i overlook files somewhere? Really hope someone can help me, im fiddling around with this problem now for hours...

Edit: I had an error also, which stated steam wasnt running, when i started RimWorld again. Steam was clearly running tho. Some restarts fixed that

Edit2: Shortly before all of that i made a collection too for mods on steamWorkshop, while changing some minor things like organizing -> subscribing, unsubscribing something in my list ingame, then favorizing, rating, rearranging and stuff on the website again. Game was running in the background all the time. Did the SteamWorkshop changes interfere somehow? Normally this was never a problem for me, doing all this while the game is active. :'(
« Last Edit: April 17, 2019, 11:48:48 AM by ruhkey »
Logged

Canute

  • Transcendent
  • *****
  • Posts: 7420
  • Refugee
    • View Profile

Why you don't deactivate all mods at first (don't unsubscribe).
So you can be sure vanilla game work's without error.
Then slowly rebuild you modlist, while you activate 5-10 mod's at once and check the logwindow if some error show up.
At this way you can identify the mod which cause the error.

The error don't give much hints about the mod, but i got the feeling it is some mod which access the internet for some data.
Logged

Trunken

  • Drifter
  • **
  • Posts: 25
  • Refugee
    • View Profile

Turns out i'm an idiot :o Somehow all my own modifications didnt move in my backup, i think i just copied them, including a not working mod i edited last. This happened as i was trying to learn more about ModCheck and correct manifests...
Files i overlooked were in \Steam\steamapps\common\RimWorld\Mods

My problem is [Solved] now, sorry for inconveniences
Logged