Ludeon Forums

Ludeon Forums

  • March 29, 2020, 01:19:23 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: [1.1.2579] Some textures/images are not shown after load game  (Read 132 times)

Auro

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 4
  • Refugee
    • View Profile

Every time I load a game, there is a problem with textures. Either background texture is missing, or some items are not displayed. If I quit the game and load again, there is a chance that it will load normally (but it's likely that some items will still be missing).
It seems that this problem occurs more often as I play. There were no problems in the beginning, and not I get it every time I load the game.
I have a bunch of mods installed, but as I think none of them should interfere with graphics.

Screenshots and log attached.
Logged

Auro

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 4
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.1.2579] Some textures/images are not shown after load game
« Reply #1 on: March 23, 2020, 10:54:07 PM »

Mod list
Logged

Canute

  • Transcendent
  • *****
  • Posts: 8454
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.1.2579] Some textures/images are not shown after load game
« Reply #2 on: March 24, 2020, 03:53:47 AM »

Hi,
since i don't saw a msg. about missing/not loaded textures at the log and you said it is allways different textures.
And at the picture even (i think) regular marble tile floor get affected.
I think the issue is with your uncommon video card, that they can't handle the shadows very well.
Since Rimworld don't got any graphic settings, you can try window/fullscreen mode or use the AMD tool to adjust settings.
Not to speak to try first a driver update.
Logged

Tynan

  • Developer
  • Administrator
  • Transcendent
  • *****
  • Posts: 12429
    • View Profile
    • Tynan's Blog
Re: [1.1.2579] Some textures/images are not shown after load game
« Reply #3 on: March 24, 2020, 09:39:41 AM »

This appears to be a unique issue; I've never seen that before.

Can you try updating your video card drivers and see if that helps?

As it's machine-specific I'll move this to support.
Logged
Tynan Sylvester - @TynanSylvester - Tynan's Blog

Auro

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 4
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.1.2579] Some textures/images are not shown after load game
« Reply #4 on: March 25, 2020, 03:13:16 AM »

Updated my video card driver, same thing.

Logged

Auro

  • Muffalo
  • *
  • Posts: 4
  • Refugee
    • View Profile
Re: [1.1.2579] Some textures/images are not shown after load game
« Reply #5 on: March 25, 2020, 09:53:59 PM »

More fun...
Logged

Canute

  • Transcendent
  • *****
  • Posts: 8454
  • Refugee
    • View Profile
Logged