Ludeon Forums

Ludeon Forums

  • April 08, 2020, 11:19:25 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7

Author Topic: [MOD] (Alpha 3F) Map Generators - Fertile Plains & Snowy Worlds  (Read 30433 times)

ItchyFlea

  • Who's a good kitty?
  • Administrator
  • Planetologist
  • *****
  • Posts: 1914
  • Psychotic Squirrel
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #15 on: April 17, 2014, 09:07:36 PM »

Uploaded a version which includes the edge mountain. :)

And now there's a version that's basically a decently-sized cave. Unfortunately there are errors with this one. Read the in-game mod description for more info. Most of the game's systems are designed for a world that is open, so a cave screws up those systems.
« Last Edit: April 17, 2014, 10:42:44 PM by ItchyFlea »
Logged
All my mods are licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Ask for permission before using in ModPacks

Click here for a list of the mods I've created

AntiMatter

  • Drifter
  • **
  • Posts: 45
  • Muffalo herder.
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #16 on: April 18, 2014, 05:46:27 AM »

O.O that was fast! Thanks!
Logged
sometimes, all you need is to get out and push.
-Jeb kerman

Cala13er

  • Super Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 819
  • Trying to obtain motivation to update my mods
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #17 on: April 18, 2014, 06:01:00 AM »

Uploaded a version which includes the edge mountain. :)

And now there's a version that's basically a decently-sized cave. Unfortunately there are errors with this one. Read the in-game mod description for more info. Most of the game's systems are designed for a world that is open, so a cave screws up those systems.

Itchy,
Made compatible versions of the mountains and caves. You can put them under mod compatibility if you wish.

Fertile Plains with Caves for IR
Fertile Plains with Mountains for IR
« Last Edit: April 18, 2014, 06:06:12 AM by Cala13er »
Logged

iame6162013

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 952
  • i'm 'ok'
    • View Profile
    • MinE
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #18 on: April 18, 2014, 06:16:13 AM »

Uploaded a version which includes the edge mountain. :)

And now there's a version that's basically a decently-sized cave. Unfortunately there are errors with this one. Read the in-game mod description for more info. Most of the game's systems are designed for a world that is open, so a cave screws up those systems.

Oh this is nice :)
Logged
Linus Torvalds: "But it clearly is the only right way. The fact that everybody else does it some other way only means that they are wrong"
Robert J. Hanlon: "Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

ItchyFlea

  • Who's a good kitty?
  • Administrator
  • Planetologist
  • *****
  • Posts: 1914
  • Psychotic Squirrel
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #19 on: April 18, 2014, 08:11:32 AM »

Despite glaring problems (raiders dropping into unexplored regions) the caves are actually quite nice to play with. :)
Logged
All my mods are licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Ask for permission before using in ModPacks

Click here for a list of the mods I've created

ItchyFlea

  • Who's a good kitty?
  • Administrator
  • Planetologist
  • *****
  • Posts: 1914
  • Psychotic Squirrel
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #20 on: April 20, 2014, 05:30:32 PM »

Added versions compatible with BetterPower+ v2.3.4
Logged
All my mods are licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Ask for permission before using in ModPacks

Click here for a list of the mods I've created

ItchyFlea

  • Who's a good kitty?
  • Administrator
  • Planetologist
  • *****
  • Posts: 1914
  • Psychotic Squirrel
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #21 on: April 21, 2014, 11:11:31 PM »

Added a 4th generator. This one is pretty much identical to the Edge Mountain one, except that the mountain is made of a new rock type that cannot be mined.

It's actually a part of an unannounced mod I'm working on (major hints about it can be found in this thread) but I figured I'd post this, as it will more than likely create a unique experience.
Logged
All my mods are licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Ask for permission before using in ModPacks

Click here for a list of the mods I've created

Celthric Aysen

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 687
  • Lead Developer of RimTECH
    • View Profile
    • Deviant Art
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #22 on: April 21, 2014, 11:14:53 PM »

Question! Do i need the original Fertile Plains, for the Fertile Plains for Industrial Rim to work?
Logged
My DeviantART|E-Vehicles|Flebe's  Channel
"♫"Every people that i see i will never understand"♪"

ItchyFlea

  • Who's a good kitty?
  • Administrator
  • Planetologist
  • *****
  • Posts: 1914
  • Psychotic Squirrel
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #23 on: April 22, 2014, 01:45:11 AM »

Question! Do i need the original Fertile Plains, for the Fertile Plains for Industrial Rim to work?
Nope. Fertile Plains for Industrial RIM will work by itself. Just remember to activate it after you have activated Industrial RIM.
However it is for a previous version of Industrial RIM. The only differences between v1.0.0 and v1.1.2 I know of for the map generator are the sizes of some ore deposits.
Logged
All my mods are licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Ask for permission before using in ModPacks

Click here for a list of the mods I've created

Celthric Aysen

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 687
  • Lead Developer of RimTECH
    • View Profile
    • Deviant Art
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #24 on: April 22, 2014, 02:52:50 AM »

Question! Do i need the original Fertile Plains, for the Fertile Plains for Industrial Rim to work?
Nope. Fertile Plains for Industrial RIM will work by itself. Just remember to activate it after you have activated Industrial RIM.
However it is for a previous version of Industrial RIM. The only differences between v1.0.0 and v1.1.2 I know of for the map generator are the sizes of some ore deposits.
Alright thanks!
Logged
My DeviantART|E-Vehicles|Flebe's  Channel
"♫"Every people that i see i will never understand"♪"

Cala13er

  • Super Tester
  • Colonist
  • ***
  • Posts: 819
  • Trying to obtain motivation to update my mods
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #25 on: April 22, 2014, 03:54:44 AM »

Made compatibility with v1.1.2. (v1.0.0 files have been removed)

Industrial Rim with Fertile Plains - Link is the same, just downloads new file. (129 Downloads)
Industrial Rim with Fertile Plains - Caves - New Link - Download Here (Reached 47 Downloads, Now reset)
Industrial Rim with Fertile Plains - Mountain - New Link -Download Here (Reached 75 Downloads, Now reset)
Industrial Rim with Fertile Plains - Impenetrable Mountain - Download Here (No Downloads :P )
« Last Edit: April 22, 2014, 03:59:08 AM by Cala13er »
Logged

Vas

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 875
  • Dragon
    • View Profile
    • Feral Dragon
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #26 on: April 22, 2014, 05:36:59 PM »

For the cave version, I believe you should make it generate with 10 blocks of ground between the edges of the map and the inside of the map all the way around, this would prevent a lot of errors I believe.  Or take the suggestion of a canyon and have one edge exposed by default with a large inner area.  :P  Like my image.
Logged
Click to see my steam. I'm a lazy modder who takes long breaks and everyone seems to hate.

ItchyFlea

  • Who's a good kitty?
  • Administrator
  • Planetologist
  • *****
  • Posts: 1914
  • Psychotic Squirrel
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #27 on: April 22, 2014, 08:39:05 PM »

From what I understand, the generator doesn't work in that way, and I don't know enough about C# to be able to make my own that does. Although I could be wrong. As there's still a ton of things I'm learning, including ways of generating things that I initially thought were not possible, such as this: http://i.imgur.com/TfmEx4N.png (Coastal colonies anyone? In-progress version will be released in about 6 hours.)

I'll revisit the cave generator in a few days, after I've learned more about how to manipulate the generator via .xml. I do like the canyon idea, and will be experimenting to try and get something like that next.  :)
Logged
All my mods are licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Ask for permission before using in ModPacks

Click here for a list of the mods I've created

Vas

  • Colonist
  • ***
  • Posts: 875
  • Dragon
    • View Profile
    • Feral Dragon
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #28 on: April 22, 2014, 10:19:52 PM »

I have one idea for one that is like your coastal, but no thick roof anywhere.  So you can mine out every mountain completely and they all be gone permanently.  This could also go with some of your other light mountain generation maps where there is little mountain and much land.  It's really too bad you can't select the type of map generated when you click new colony.  You have to download new map generators all the time and figure out which one to activate in your mod menu.  It'd be nice to have a button to select the type of map you load, like those advanced options with map size that you can select.

What happens when you walk into the water by the way? On that map.
Logged
Click to see my steam. I'm a lazy modder who takes long breaks and everyone seems to hate.

ItchyFlea

  • Who's a good kitty?
  • Administrator
  • Planetologist
  • *****
  • Posts: 1914
  • Psychotic Squirrel
    • View Profile
Re: [MOD] (Alpha 3F) Fertile Plains (v.1.0)
« Reply #29 on: April 23, 2014, 12:56:13 AM »

I'll post a suggestion in the appropriate forum regarding selectable map generators.
As for the water, it's just like any other walkable tile, although in this case movement speed is slowed right down to 10%. I'll look into removing the thick roofs and if that works, I'll post versions of all the generators with the option of no thick roofs, along with the coastal generator. Shouldn't take too long. :D

I think I'm going to have to considering renaming this entire thread, since it's starting to become a large collection of map generators. :)

EDIT: They've been posted. Also posted versions that don't generate thick roofs.  ;D
« Last Edit: April 23, 2014, 01:19:38 AM by ItchyFlea »
Logged
All my mods are licensed under a Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
Ask for permission before using in ModPacks

Click here for a list of the mods I've created
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7